На Вінниччині поліцейські затримали чоловіка, що нелегально збув боєприпас
14:37 24.02.2023
267

23 лютого оперативники Відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління спільно із поліцейськими Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Вінницькій області затримали жителя Бершадської міської громади, який нелегально збув боєприпас.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

За словами начальника Відділу поліції № 1 Вадима Революка, оперативну інформацію про те, що житель громади незаконно зберігає та має намір продати боєприпас, здобули працівники сектору кримінальної поліції.

41-річний чоловік продав гранату "РГД-5" та запал до неї. Крім цього, поліцейські вилучили гроші здобуті незаконним шляхом. Як з’ясувалось, чоловік раніше судимий за майнові та насильницькі злочини. Вилучені речові докази направлені на експертизу, - йдеться в повідомленні Нацполіції.

Слідством розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання - до 7 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. До обрання запобіжного заходу чоловік перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також