На Вінниччині затримали браконьєра з незаконним уловом на 17 тисяч гривень
13:55 06.09.2024
260

У Вінницькій області виявили чергового браконьєра, який незаконно виловлював рибу за допомогою сіток. Як повідомляє Вінницький рибоохоронний патруль, сьогодні, 6 вересня 2024 року, під час рейду інспектори зафіксували порушення правил рибальства.

Зловмисник використовував три зяброві сітки для вилову водних біоресурсів. У результаті він зловив 6 карасів сріблястих, 4 ляща та одну плітку, загальною вагою 3 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 17 646 гривень.

На браконьєра було складено адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Рибоохоронний патруль Вінниччини наголошує, що за серйозні порушення правил любительського рибальства, такі як лов риби сітковими знаряддями, методом багріння або використання електроструму, на винних будуть складатися адмінпротоколи з накладенням штрафів у розмірі від 340 до 680 гривень. Крім того, порушники повинні відшкодовувати завдані збитки за незаконно виловлену рибу згідно з таксами, встановленими Кабінетом Міністрів України.

Автор: Павло Перушко
Читайте також