Нетверезий водій на Вінниччині пропонував поліцейським 10 тисяч гривен
13:23 16.04.2024
268

Під час патрулювання по вулиці Миколи Леонтовича у місті Тульчин працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль ВАЗ-21093 під керуванням 52-річного місцевого жителя, за порушення правил технічної експлуатації транспортного засобу, повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області

Під час спілкування правоохоронці виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився.

За нескладання адмінматеріалів, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду - 10 000 гривень.

«Правоохоронці кілька разів попереджали про відповідальність за пропозицію хабаря, але водія це не зупиняло та він поклав грошові кошти між сидіннями службового автомобіля. Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група Тульчинського райуправління»

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідством розслідується провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Також відносно керманича складено адміністративний матеріал за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також