Незаконний вилов риби на Вінниччині: Збитки для держави на 120 тис.
11:20 19.08.2023
459

Внаслідок незаконного вилову риби на території Вінниччини, один чоловік завдав державі збитків у сумі понад 120 тисяч гривень.

За повідомленням Вінницького рибоохоронного патруля, вночі 17 серпня під час спільного рибоохоронного заходу з поліцією в області було зафіксовано важке порушення правил рибальства на річці Сіб, що протікає через місто Іллінці Вінницького району.

Порушник використовував незаконні засоби - зяброву сітку - для лову риби, що є забороненим видом рибальства, і добував водних біоресурсів.

За короткий період часу на водоймі він встиг зловити 76 карасів сріблястих, загальною вагою 10 кілограмів.

Ця діяльність громадянина призвела до значних матеріальних збитків для рибного господарства України, оцінені у понад 120 тисяч гривень.

Особа, яка вчинила цей порушення, порушила статтю 63 Закону України "Про тваринний світ", за яку передбачена відповідальність згідно з пунктом 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Всі, хто спостерігає порушення правил рибальства, незаконного придбання або збуту водних біоресурсів, можуть повідомити про це за номером "гарячої лінії": (068) 018-37-52.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також