Незламний дух та ціна свободи: Виставка «Ізюм. Деокупація» у Вінниці відкриває очі на реальність війни
19:01 22.02.2024
258

В експозиційних залах Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Отамановського відбулося відкриття виставки, що спонукає до роздумів про значення свободи і сили духу. Експозиція під назвою «Ізюм. Деокупація» презентує знімки Константина Ревуцкого, відомого вінницького фотографа, які відображають перші дні міста після його звільнення від окупаційних сил у вересні 2022 року.

"Ці світлини відкривають нам погляд на світ, де глибока скорбота і втрата переплетені з непохитною надією на світле майбутнє. Вони не тільки відтворюють образи руйнівань, залишених ворогом, але й відображають незламність українців, їхню прив'язаність та любов до власної землі," - ділиться своїми думками Людмила Станіславенко, відома волонтерка та громадська діячка.

Кожен кадр розповідає власну історію про героїзм, самопожертву та надію, що мотивує вірити у перемогу та цінувати мир і спокій, які ми маємо зараз завдяки героїчним зусиллям Збройних сил України.

Експозиція «Ізюм. Деокупація» чекає на відвідувачів на 4 поверсі бібліотеки імені В. Отамановського і буде доступна до 3 березня. Гостям надається унікальна можливість поринути в атмосферу подій, що назавжди змінили Ізюм, та через об'єктив Константина Ревуцького зустрітися з реальними обличчями війни та відваги.

"Ця виставка є не тільки вшануванням хоробрості українського народу та наших захисників, але й потужним нагадуванням про те, якою високою є ціна свободи, яку ми повинні пам'ятати і шанувати щоденно," - підкреслює Константин Ревуцький, автор знімків.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також