Одержання хабаря за непритягнення до кримінальної відповідальності: на Вінниччині викрито працівників суду
13:04 10.01.2024
1004

Прокуратурою Вінницької області оголошено про підозру секретареві судового засідання та помічнику судді одного з районних судів Вінниччини у зв'язку з отриманням неправомірної вигоди для себе, вчинене з метою впливу на прийняття рішення особою, яка має повноваження виконувати функції держави. Зазначений випадок також включає в себе вимагання такої вигоди та його вчинення за попередньою змовою групою осіб, що відповідає статтям 28 частина 2 та частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України.

За результатами слідства встановлено, що підозрювані, а саме секретар судового засідання та помічник судді, вимагали та отримали неправомірну вигоду у сумі 1 500 доларів США від обвинуваченого.

На даний момент підозрювані затримані згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Звернення до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою вже висунуто прокурорами.

Проведення досудового розслідування покладено на слідчих слідчого управління ГУНП у Вінницькій області. Згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, поки не буде доведено її вину в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також