Оголошено десятку найкращих вчителів України за версією Global Teacher Prize Ukraine
15:47 02.09.2024
293

1 вересня, у День знань, було оголошено імена 10 найкращих вчителів України за версією премії Global Teacher Prize Ukraine. Серед фіналістів — вчитель фізичної культури зі Жмеринки Олексій Качан. Про це повідомили на сайті «Освіторія».

Громадська спілка «Освіторія» зазначила, що премія організовується з метою підкреслити важливість професії вчителя. Незважаючи на війну, нагорода вручається вже восьмий рік поспіль, під гаслом «Вчителі — важливі!». Цього року 1210 освітян подали заявки на участь, а ще 2059 педагогів були номіновані українцями — батьками, учнями та колегами. Після незалежного оцінювання було визначено десять фіналістів.

«Кожен із цих десяти педагогів доводить, що якісна освіта для наших дітей має продовжуватися попри всі труднощі. Ці люди формують нову реальність для нашої країни, даючи дітям впевненість у майбутньому та можливість мріяти про великі досягнення!» — зазначила Зоя Литвин, керівниця «Освіторії».

З-поміж цих фіналістів оберуть головного переможця, якого нагородять 5 жовтня у Міжнародний день учителя. Він або вона отримає 1 мільйон гривень для здійснення власної освітньої мрії.

Автор: Павло Перушко
Читайте також