Мікрогрін для ЗСУ – вінницькі ліцеїсти взяли участь у міжнародному проєкті
16:08 13.01.2024
298

Вінницькі ліцеїсти планують вирощувати мікрозелень, продавати її і частину коштів передавати у благодійний  фонд, який підтримує Збройні Сили України.

Про це повідомляють у ВМР.

Проєкт має назву «Розумний город», і він дає можливість, як виховувати суто практичні навички – вміння вирощувати корисний та затребуваний на ринку продукт, так і патріотичні.

Педагоги розповідають, чому вирішили взяти участь у проєкті.

 Педагогічний колектив спільно з учнями вирішив взяти участь в цьому проєкті, який діє за підтримки посольства Королівства Нідерландів в Україні. Умови участі досить серйозні, фінансові звіти та документація, зокрема і встановлена мінімальна сума, на яку ми повинні продати мікрозелень, аби знову безкоштовно отримати засоби для вирощування мікрогріну», - повідомила заступниця директора з навчально-виховної роботи Наталя Завгородня.

Ліцеїстка Дарина Турчак розповіла про те, як працюватимуть учасники проєкту.

Наразі наша команда складається з п’ятнадцяти учнів, серед яких: десять агрономів, які займаються посівом та доглядом за мікрозеленню, також бухгалтери і маркетологи. Тобто кожен виконую свою не менш важливу функцію, задля спільного результату, - коментує Дарина.

Зазначимо, мікрозелень має такі корисні властивості:

  • висока харчова цінність;
  • покращення імунітету;
  • збалансований склад поживних речовин;
  • підтримка здорового шлунково-кишкового тракту;
  • зниження ризику серцево-судинних захворювань.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також