Науковець з Вінниці поїхав до Казахстану заради налагодження співпраці між університетами
10:46 14.06.2024
441

Професор Сергій Павлов з ВНТУ взяв участь у міжнародному науковому форумі. Науковця запросили спікером на семінар «Застосування штучного інтелекту в біомедичних дослідженнях. Алгоритми в біоінформатиці», який проходив на базі Казахського національного медичного університету.

Про це повідомляють у пресслужбі ВНТУ.

Науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрантів було ознайомлено з сучасними технологіями оброблення біомедичних зображень та сигналів, оптико-електронними системами для візуалізації та реєстрації біомедичної інформації, особливостями формування експертних систем для підтримки прийняття рішень в медичній практиці тощо,- йдеться в інформації.

 В університеті зазначають,  що  було проведено практичні заняття з застосування пошукової системи BLAST в NCBI (National Center for Biotechnological Information), та  низку спільних тренінгів з впровадження лазерних та фотонних технологій в медичних закладах.

У семінарах в режимі онлайн також взяли участь, як спікери, науковці та викладачі університету Олег Бісікало, Олег Колесницький, Олександр Карась та Олександр Поплавський.

Хочеться резюмувати, що така співпраця між університетами Республіки Казахстан та ВНТУ сприяє інтеграції освіти, науки і виробництва та дає можливість інтегрувати сучасні технології та практичні результати в освітній процес та наукові дослідження задля Миру та Перемоги, - зазначають в університеті

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також