У громаді на Вінниччині економитимуть на опаленні за рахунок аварійних дерев
18:00 30.10.2021
537

У Черепашинецькому старостинському окрузі, що у Вінницькій області, активно готуються до зими. Тут зрізали чимало аварійних дерев, якими будуть опалювати взимку. Наразі від них вже розчистили територію біля Будинку культури, бібліотеки та старостату.

На місці зрізаних беріз та кленів висаджують горіхи та туї. Згідно із попередніми розрахунками, за рахунок аварійних дерев вдасться зекономити біля 50 тисяч гривень на опаленні. Будівлю на 1000 квадратних метрів найближчим часом будуть гріти з десяток аварійних дерев.

«Дерева біля цієї будівлі були дійсно в аварійному стані. Як то кажуть у народі, одне одного підтримували. А тепер, на їх місці виростуть нові. А старі, ми вже порізали та зробили заготівлю дров. За приблизними підрахунками, їх вистачить, щонайменше, на два місяці. І зекономить наш бюджет на 40-50 тисяч гривень. Бо опалювати будемо велике бюджетне приміщення, аж на 1000 квадратних метрів. Там стоїть твердопаливний котел, який придбали ще у 2013 році», - розповідає Вінниця.info староста Наталія Черниш.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також