У Прозорих офісах та на вокзалах Вінниці встановили дефібрилятори
15:33 11.11.2021
254

6 боксів з автоматичними зовнішніми дефібриляторами (АЗД) встановили у громадських місцях Вінниці. Пристрої розмістили на залізничному вокзалі, двох автовокзалах – Центральному та Західному, а також у «Прозорих офісах» на проспекті Космонавтів, вулиці Замостянській та вулиці Соборній. Зовнішні дефібрилятори використовують для надання допомоги людині, в якої зупинилося серце. 

Окрім придбання і встановлення АЗД, проєкт передбачав проведення 12 тренінгових навчань для майже 200 людей з числа цільових груп та охочих вінничан. Першими пройшли навчання співробітники «Муніципальної варти» та «Прозорих офісів». Проводили тренінги сертифіковані за міжнародними стандартами інструктори з громадської організації «Агенція екстреної медичної допомоги».

Дефібрилятори встановлені (3).JPG

Дефібрилятор дає чіткі звукові підказки українською мовою, а також має різні режими для проведення серцево-легеневої реанімації для дорослих і дітей.

Сертифіковане навчання пройшли і працівники залізничного вокзалу.

«Наш вокзал став другим після Києва, де розмістили АЗД-бокс. Окрім самого дефібрилятора в аптечці є інші необхідні в екстреній ситуації засоби», - зазначив інженер-технолог залізничного вокзалу Вінниця Олександр Хом'як.

Дефібрилятори встановлені (1).JPGТакож зовнішні дефібрилятори встановили у вестибюлях двох автовокзалів міста – Центральному і Західному. Заступниця начальника Центрального автовокзалу Алла Григоренко зазначає, якщо раніше в екстрених ситуаціях працівники вокзалу здебільшого викликали швидку, то тепер завдяки навчанню можуть і самі надати домедичну допомогу.

Координатори проєкту запевняють, що такі пристрої мають бути доступними по всьому місту, зокрема у торгово-розважальних центрах, школах та на підприємствах. Тож закликають бізнес, великі корпорації та компанії встановлювати АЗД-бокси на своїх фірмах.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також