У Вінниці біля освітніх закладів висадили 9 тисяч квітучих кущів на знак вдячності за допомогу з усього світу
18:00 27.05.2022
284

За майже три місяці волонтер(к)и Гуманітарного хабу прийняли і відправили понад 700 тонн продуктів, медикаментів, одягу та інших речей, які стали рятівними для українців та українок, котрі потерпають від війни та її наслідків. Благодійна допомога надходила з 14 країн світу, міст-побратимів Вінниці, від громадських організацій та українських діаспор. На знак подяки за підтримку і допомогу Фонд громади «Подільська громада» спільно з компанією «Dekoplant» зініціювали акцію «Квіти вдячності».

За словами голови правління Фонду громади «Подільська громада» Олени Данілової, до толоки з висадки декоративних кущів залучені як місцеві мешканці, так і внутрішньо переміщені особи, які через бойові дії вимушено залишили свої домівки й переїхали на Вінниччину. Таким чином вони отримали можливість власноруч створити красу в тих місцях, де нині мешкають.

«У Вінницькій громаді висадка відбувається на територіях 98 закладів. Зокрема, біля дитячих садочків, ліцеїв, гуртожитків. На їхній території висаджуємо майже 5 тисяч кущів. Решту відправляємо у громади Вінницької області, а також на Київщину, Харківщину та Миколаївщину, – коментує Олена Данілова. – Серед саджанців – форція, дейція, філадельфус, спірея, вейгела. Кожне декоративне дерево уособлюватиме собою Жешув, Кельце, Люблін, Пітерборо, Кошице та багато інших міст, чиї громади протягнули Україні руку підтримки, допомоги і турботи. Квітучі кущі стануть символом вдячності і водночас нового життя».

Нагадаємо, що минулого тижня у Вінниці на проспектах Юності та Коцюбинського висадили більше 3,5 тисяч троянд. Їх передала компанія «Dekoplant» у рамках акції «Непередбачуваної щирості», яку підтримали Фонд громади «Подільська громада» спільно з МКП «Вінницязеленбуд». Ініціатива, що стала можливою завдяки синергії бізнесу, влади та громади, покликана була не просто прикрасити місто квітами, але й залучити до громадської активності вимушених переселенців, які знайшли у Вінниці тимчасовий чи вже постійний прихисток.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також