У Вінниці стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»
16:30 25.11.2021
264

Сьогодні, 25 листопада, Вінницька міська територіальна громада долучилася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». На проспекті Космонавтів провели інформаційно-просвітницький захід з протидії домашньому насильству. Вінничанам роздавали інформаційні листівки та розповідали про насилля, його прояви та наслідки. Також розмістили банер, на якому кожен міг написати слова підтримки людям, які постраждали від домашнього насилля.

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводять акцію «16 днів проти насильства». Мета – розповісти суспільству про права людей, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі та привернути увагу громадськості до цієї проблеми.

Акція 16 днів проти насильства (8).jpgНа проспекті Космонавтів зібралися представники департаменту соціальної політики Вінницької міськради, соціальних служб, громадські активісти, правоохоронці та небайдужі вінничани. Акцію провели спільно з Фондом Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine.

Акція 16 днів проти насильства (4).JPGДля людей, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі у Вінниці створили Денний центр соціально-психологічної допомоги, а також мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також