Вінницькі школярі долучилися до патріотичного онлайн-марафону
12:00 12.10.2021
259

З 4 по 15 жовтня у школах Вінницької міської територіальної громади проходить патріотичний марафон, присвячений Дню українського Козацтва та Дню захисників та захисниць України. У рамках марафону учні беруть участь у різних майстер-класах, флешмобах, квестах, конкурсах історично-патріотичного характеру.

Днями  учні 2-5 класів долучились до  благодійної акції «Діти – янголи миру». Кожна дитина  виготовляла  оберіг з фетру, який має назву «Янгол-охоронець». А учні 1-11 класів збирали солодощі для військових, які захищають Україну на Сході.

Патріотичний марафон (1).jpgМета акції - підтримати українських військових та привітати їх з Днем захисників та захисниць України, підвищити рівень патріотизму серед учнівської громади, сприяти розвитку творчих здібностей та умінь, залучити школярів до активної громадської діяльності.

Всього дітьми було виготовлено близько 2 тисяч оберегів та зібрано 400 коробок солодощів. Виготовлені вироби та продукти харчування передали військовослужбовцям на Схід України.

Участь в акції взяли учні із 40 шкіл Вінницької міської територіальної громади.

У рамках патріотичного марафону відбуваються й інші заходи. З 4 по 13 жовтня у школах проходить онлайн-конкурс мотиваційних постерів «Я хочу миру на своїй землі!». У ньому беруть участь учні 7-10 класів. Учасники конкурсу розміщують створені постери на офіційному сайті освітнього закладу у розділі «Патріотичний марафон» та в соціальних мережах з хештегом #ПатріотичнийМарафон.

Патріотичний марафон (5).jpgЗ 4 по 14 жовтня проходить танцювальний флешмоб «Я люблю Україну!». Кожен заклад формує танцювальну команду від 10 до 20 осіб. Відео танцювального флешмобу потрібно розмістити в соціальних мережах під хештегом  #Я#Люблю#Україну.

12 жовтня серед школярів проведуть квест «Стежками козацької слави», а 13 жовтня відбудеться засідання історичного клубу «Покоління UA» на тему: «Як змінилися Збройні сили України за роки незалежності».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також