Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо
14:52 29.03.2024
293

Під час війни багато наших бійців отримують поранення. Нерідко вони пов’язані із порушенням чи повною тратою зору. Щоб допомогти таким людям з інвалідністю покращити психологічний стан та соціалізувати, у Вінниці для них започаткували безкоштовні тренування із дзюдо. 

Із березня цього року їх спільними зусиллями організували державний Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Поділля», регіональний центр «Інваспорт» і спортивна федерація незрячих України у Вінницькій області.

Тренування проводить заслужений майстер спорту України, багаторазовий призер чемпіонатів Європи, світу і навіть Паралімпіади Миколи Ливицький. Заняття відбуваються у центрі «Поділля» (вул. Пирогова, буд. 135-а, тел. 067-349-01-14).
Серед провідних вихованців слабозорого наставника Миколи Ливицького — тотально незрячий Костянтин Ільніцький. Він є кандидатом у майстри спорту, кандидатом до національної паралімпійської збірної, призером чемпіонатів України серед спортсменів із порушенням зору.

— Центр «Поділля» наразі опікується реабілітацією  незрячих воїнів зі всієї України. Під час неї вони займатимуться й дзюдо. Водночас боротьбі навчатимуть й інших слабозорих — окремо дорослих і дітей, — розповів  Костянтин Ільніцький.     

Він наголосив, що для бійця, який втратив зір на війні, заняття паралімпійським спортом можуть стати стрижнем у житті. Адже вони покращуватимуть його фізичний і психологічний стан.

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також