Просять не годувати хлібом чорних лебедів, які оселилися на пляжі у Вінниці
11:30 09.05.2023
291

Адміністрація Подільського зоопарку просить не годувати чорних лебедів, що оселились на одному з пляжів по вулиці Київській у Вінниці, хлібобулочними виробами.

Про це повідомляє Подільський зоопарк.

«Хлібобулочні продукти можуть завдати непоправної шкоди для здоров'я птахів.

Крім того, адміністрація зоопарку застерігає власників собак  від вигулу домашніх улюбленців поряд з місцем, яке стало тимчасовим притулком для птахів. Адже, за неодноразовими зверненнями вінничан до адміністрації зоопарку, ці лебеді зовсім не бояться людей, часто виходять на берег і беруть корм з рук.

Від п'ятниці телефон гарячої лінії зоопарку розривався від повідомлень про приліт незвичайних гостів до Вінниці. Небайдужі вінничани наполягали, що лебеді у небезпеці і їх потрібно забрати з пляжу.

Вони також не виключали, що пара чорних лебедів зупинилась перепочити, втікаючи із зони бойових дій, де птахи не можуть гніздуватись і дати потомство через постійні обстріли. Деякі ж вінничани вважають, що лебеді жили серед людей, можливо, у якомусь зоопарку, тому підходять до людей впритул», - йдеться в повідомленні.

До з'ясування ситуації адміністрація Подільського зоопарку радить зробити кормушки для птахів на воді, а не на березі, а годувати лебедів зерном пшениці і зерном кукурудзи.

Також адміністрація Подільського зоопарку радить звертатися з приводу переміщення птахів до зоопарку до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. «Адже не всі вінничани розділяють думку і розуміють, що перебуваючи у місці, яке є одним з популярних пляжів у Вінниці, птахи перебувають у небезпеці», - йдеться в повідомленні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також