Реабілітація поранених військових: відновлений басейн у вінницькому військовому госпіталі
11:41 24.03.2024
261

Начальник Вінницької ОВА, Сергій Борзов, разом з заступницею міністра оборони України, Наталією Калмиковою, відвідали військовий госпіталь, де переглянули басейн для реабілітації поранених, що відновив свою роботу. Про це повідомив сам Сергій Борзов.

Лікувально-оздоровчий заклад був відремонтований та відновлений за сприяння Міністерства оборони України та Вінницької ОВА, в рамках програми по вдосконаленню матеріально-технічної бази для реабілітації поранених воїнів.

За словами голови ОВА, завдяки цьому басейну поранені військовослужбовці, включаючи тих зі складними травмами, зможуть пройти повний цикл відновлення здоров'я, зокрема, проводити відповідні тренування у воді. Крім того, ремонт та оснащення спеціального простору для покращення реабілітаційних послуг для осіб з інвалідністю були проведені.

Наталія Калмикова наголосила на важливості реабілітації для військових та її проведення в умовах, що забезпечуються всім необхідним для лікування та відновлення. За словами начальника клініки реабілітації терапевтичного профілю, Ольги Романенко, заняття у воді сприяють відновленню м'язів, рухливості суглобів, позбавленню фантомних болів та іншим позитивним ефектам для здоров'я воїнів.

"Ми робимо все можливе, щоб забезпечити належні умови для реабілітації наших військових", - додав Сергій Борзов.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також