СБУ затримала російського агента, що готував атаки на Вінницю
15:51 24.11.2023
372

У Вінницькій області співробітники СБУ провели операцію із затримання російського агента, який планував виконати атаки на місто шляхом повітряних наступів. Ця особа протягом деякого часу проводила розвідку, обстежуючи вулиці Вінниці та фотографуючи ключові об’єкти і місця розташування військової техніки Збройних Сил України. Її ціль була направлена на збір інформації про можливі цілі для точних військових ударів.

Спеціальний агент також активно вивчав навколишню територію, аналізуючи рівень захищеності важливих промислових об’єктів та їх технічний стан. Ця інформація пізніше мала бути використана для проведення точних ударів, включаючи ракетні атаки та використання дронів-камікадзе.

Зловмисника затримали на місці вчинення злочину, коли він виконував свою ворожу місію. Це спричинило зрив планів агресора та запобігло можливим серіям повітряних нападів на місто. Після затримання у нього був вилучений мобільний телефон, що використовувався для комунікації з органами ворожнечі.

Відповідно до отриманих доказів, суд визнав цього агента винним за державну зраду у воєнний час, і призначив йому покарання у вигляді 15 років ув’язнення. Ця операція була проведена під керівництвом СБУ у Вінницькій області та в рамках співпраці з обласною прокуратурою.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також