Скільки військового збору перерахували платники Вінниччини з початку року?
13:04 04.08.2023
259

За січень-липень 2023 року платники податків Вінниччини перерахували до держбюджету 552 млн 922,7 тис. грн військового збору. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксани Домерат, цогоріч для потреб української армії було перераховано на 72 млн 245,6 тис. грн патріотичного збору більше, ніж за сім  місяців 2022 року.

Нагадаємо, відповідно до законодавства військовий збір формує доходи державного бюджету. Відтак, спрямовується до нього у повному обсязі.

Наразі платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування. До об’єкта оподаткування військовим збором, окрім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Автор: Марія Петренко
Читайте також