Вінницькі багатоповерхівки облаштовують ліфтами, якими можуть користуватись люди з обмеженими можливостями
12:44 11.12.2023
295

У вінницьких багатоповерхівках облаштовують нові ліфти та ремонтують старі. З початку року в місті оновили підйомники в 19 під'їздах, з них в п’яти – встановили нові ліфти, якими можуть користуватись люди з обмеженими можливостями. Такі ліфти виготовляють у Туреччені.

Як повідомляють у ВМР, восени нові підйомники з'явилися в будинках на вулиці Стрілецька, 48-А, вулиці Келецька, 104 та вулиці А. Первозванного, 6.

На початку грудня монтаж нових ліфтів завершили в одному із під‘їздів багатоповерхівок по вулиці Космонавтів, 66 та Чайковського, 15.

Порівняно зі старими ліфтами, підйомники турецького виробництва, більш енергоощадні, вони споживають щонайменше на 20% менше електроенергії. Крім того, вони мають низку додаткових функцій, як то тактильні кнопки для незрячих та система світлодіодної індикації.

Коли ліфт прибуває – лунає відповідне сповіщення, а на зовнішній кнопці виклику – висвічується інформація про те, на якому поверсі перебуває підйомник. Ліфт також обладнаний поручнями.

Наразі працівники підрядних організацій завершують оновлювати ліфти за адресами: вул. Дмитра Майбороди, 37 (2 під'їзд), Чайковського, 21 (1 під'їзд) та вул. Келецька, 124.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa