Вінницькі борці на турнірі у Польщі: 6 медалей та вражаючі досягнення
15:30 09.11.2023
284

Нещодавно команда юних борців з Вінниці повернулася із вражаючих результатів на міжнародному турнірі з греко-римської боротьби у польському місті Краків. Турнір був приурочений до пам'яті Владислава Байорка і зібрав понад 300 спортсменів з різних країн, включаючи Україну, Німеччину, Чехію, Угорщину, Словаччину, Польщу, Данію та Норвегію.

Вінничанам вдалося вразити своїми досягненнями, здобувши — 6 медалей. Команда, представлена вихованцями міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вінниця», спортивного клубу «Лідер» та школи вищої спортивної майстерності, посіла третє загальнокомандне місце.

Тренер команди, Вячеслав Орлюк, підкреслив важливість цього турніру, який визначається як престижний та добре організований. Кожного спортсмена перед виходом на борцівський килим представляли, а також висловлювали слова підтримки для учасників з України. Це не тільки підняло моральний дух команди, але й стало мотивацією гідно представити Україну.

Вихованці тренера Орлюка вразили своїми успіхами, здобувши дві золоті медалі (Андрій Вітковський та Ілля Орлюк), дві срібні (Даіїл Демкович та Захар Заєць) та дві бронзові (Максим Мірошник та Денис Вітковський).

За словами тренера, це були перші міжнародні змагання для Нікіти Демченка, який, хоч і опинився на четвертому місці, продемонстрував гідність у поєдинках із сильними суперниками.

Крім боротьби, вінничани також взяли участь у мирній акції "За соборну Україну" та мали можливість прогулятися центральною частиною Кракова.

Тренер Вячеслав Орлюк висловив вдячність Збройним силам України за підтримку та можливість розвивати спортивну галузь у Вінниці. В майбутньому у планах команди — участь у міжнародних змаганнях у столиці Молдови та литовському місті-побратимі Паневежисі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa