Спрощене оформлення субсидії: хто може подати заявку та які документи потрібні
13:59 03.06.2024
255

Міністерство соціальної політики України інформує, що субсидії надаються тим членам домогосподарства, які витрачають на оплату комунальних послуг більше, ніж визначений для них обов’язковий платіж. Цей платіж розраховується індивідуально для кожного домогосподарства, враховуючи середньомісячний сукупний дохід на одну особу, майновий стан та норми споживання. Платежі за електроенергію, що перевищують встановлені нормативи, сплачуються окремо.

Оформити субсидію можуть:

  1. Зареєстровані у житловому приміщенні особи;
  2. Орендарі житла на підставі договору оренди;
  3. Внутрішньо переміщені особи без реєстрації, що проживають у житловому приміщенні;
  4. Опікуни або піклувальники неповнолітніх дітей чи недієздатних осіб;
  5. Індивідуальні забудовники, якщо будинок не введено в експлуатацію, але нараховуються комунальні послуги.

При розрахунку субсидії враховуються доходи всіх зареєстрованих у приміщенні осіб. Однак, якщо хтось з родини перебуває за кордоном більше 60 днів, його доходи не враховуються.

Як розраховується розмір субсидії?

Розмір субсидії визначається як різниця між вартістю комунальних послуг і обов’язковим платежем, який залежить від сукупного доходу домогосподарства. Обов’язковий відсоток платежу розраховується на основі прожиткового мінімуму (2920 грн станом на 1 січня 2024 року) та базової норми плати за послуги (15%).

Куди звертатись для оформлення субсидії?

Зараз діє спрощений механізм подання заяви на субсидію через Пенсійний фонд України, з використанням офіційних реєстрів. Подати заяву можна:

  1. Поштою або особисто в сервісних центрах ПФУ;
  2. Через портал електронних послуг або мобільний додаток ПФУ;
  3. Через портал "Дія";
  4. В центрах надання адміністративних послуг;
  5. Через органи місцевої влади.

Для подання заяви потрібен кваліфікований електронний підпис (КЕП), який можна отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів.

Яка інформація потрібна для заяви?

  1. Відомості про членів родини;
  2. Адреса проживання;
  3. Тип субсидії;
  4. Реквізити рахунку у форматі ІВАN.

Що робити у разі відмови?

Якщо субсидію відмовили призначити, протягом 14 днів можна доповнити або виправити дані. При позитивному рішенні про субсидію вас повідомлять зручним для вас способом.

Більшість громадян, які отримували субсидії в опалювальний сезон, отримують їх автоматично на неопалювальний сезон. Якщо є зміни в родині чи майновому стані, необхідно звернутись до ПФУ з відповідними документами.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також