На Вінниччині в ДТП загинула жінка-пішохід
16:00 27.12.2022
327

26 грудня у Вінниці сталась дорожньо-транспортна пригода за участі автомобіля та пішохода. У результаті автопригоди 49-річна жінка отримала травми несумісні з життям. Проводиться розслідування.

Аварія сталась близько 17 години по вулиці Пирогова.

За кермом легковика Skoda перебував 34–річний житель м. Гнівань.

За попередньою інформацією слідства, водій допустив наїзд на жінку-пішохода, яка перетинала проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу.

В результаті автопригоди 49–річна вінничанка отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до міської лікарні. Під час надання допомоги у медичному закладі вона померла.

На момент аварії було відсутнє вуличне освітлення та не працювали світлофори.

Водій освідуваний, він тверезий.

Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачене покарання до 8 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що через обмеження використання електроенергії внаслідок ракетних ударів на вулицях міста частково вимкнено освітлення. У таких умовах пішоходів помітити складніше.

Щоб убезпечити себе, радимо одягати світлий верхній одяг або чіпляти світловідбиваючі елементи. Таким чином ви будете більш помітними на неосвітлених вулицях.

Бережіть себе та своїх близьких!

Автор: Павло Петрушко
Читайте також