Майже 2000 ВПО шукають роботу у Вінниці (СТАТИСТИКА)
18:30 07.07.2022
263

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну більш ніж 2300 тисячі ВПО послугами Вінницької обласної служби зайнятості. З них 1999 - отримали статус безробітного.  Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОАВ з посиланнм на начальник ОВА Сергія Борзова.

Серед безробітних переселенців найбільше керівників та держслужбовців, менеджерів (зі збуту, постачання, логістики), бухгалтерів, продавців, вчителів та вихователів, касирів, економістів, підсобних робітників, медичних працівників та працівників сфери громадського харчування, - йдеться в повідомленні відомства.

Зазначимо, за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості вже вдалося працевлаштувати 324 шукача роботи із числа внутрішньо переміщених осіб. Найбільша кількість ВПО працевлаштовані на підприємства, які займаються торгівлею (роздрібною та оптовою, виробництвом (продуктів, одягу), будівництвом, у лікарняні та медичні заклади, заклади, які надають стоматологічні послуги.

Станом на 6 липня в обласній службі зайнятості шукають роботу 14,8 тис. безробітних, з них 1274 – внутрішні переселенці.

Нагадаємо, укрaїнські роботодaвці можуть не виплaчувaти зaробітну плaту співробітникaм, який мобілізувaли.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також