Ми в неоплатному боргу перед нашими захисниками: вінничанка розповіла, чому почала займатися волонтерством
18:25 25.05.2022
586

Початок повномасштабної війни змінив життя мільйонів українців. Аби захистити рідну землю від окупантів наші військовослужбовці, спецпризначенці, правоохоронці та добровольці взяли до рук зброю та стали пліч-о-пліч. Боронячи рідну країну вони віддають власне життя та здоров’я. 

Частина травмованих захисників, які втратили кінцівки та чекають на протезування, сьогодні перебувають у науково-дослідному інституті реабілітації осіб з інвалідністю. Аби підтримати їх моральний вінничанка Антоніна Йосипівна почала відвідувати заклад. Мати вінницької волонтерки та громадської діячки Людмили Станіславенко розповіла, що готує для хлопців прості домашні страви. 

Вже декілька разів я разом з отцем Володимиром, волонтеркою Катериною Паламарчук та небйадужими містянами відвідую наших захисників у науково-дослідному інституті реабілітації осіб з інвалідністю. Ми приносимо їм не тільки гарний настрій та нашу підтримку, що безперечно зараз їм вкрай необхідно, а й смачну домашню їжу -, розповідає пані Антоніна.

Водночас жінка зазначає, що якби не було важко вставати зранку та готувати на таку кількість людей вона намагається робити це як змога частіше.

Минулого разу ми готували на 55 чоловік цього разу на 66, чесно сказати важко, але коли приходиш до них і вони дякують за млинці з м'ясом, картопельку чи інші смаколики -  втому, як рукою знімає, - говорить волонтерка.

Антоніна Йосипівна зауважила, що й надалі підтримуватиме наших захисників та готуватиме для них смаколики. Адже волонтерити вона почала за довго до початку війни. Впродовж 40 років, вона разом з родиною допомагає людям, які цього потребують. 

Окрім того, жінка твердо переконана, що сьогодні кожен з нас у неоплатному боргу перед нашими захисниками - тож це найменше що вона може для них зробити. 

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також