На Вінниччині громада звренеться до держави - проситимуть про припинення розробки геологічного родовища 
12:08 10.05.2024
271

На Вінниччині у селі Дорошівка Бушанського старостинського округу відбулися громадські слухання з питання продажу Державною службою геології і надр України товариству зі статутним капіталом тисячі гривень дозволу на користування надрами родовища «Бушанське». Мешканці впевнені, що держава має захистити права громади і припинити розробку родовища.

Про це інформує Ямпільська міська рада.

Головуюча громадських слухань Ірина Захарчук ознайомила учасників з предметом слухань та відповідними документами. Вона зауважила, що Бушанська земля належить громаді, а отже її жителі мають право приймати безпосередню участь у вирішенні питання місцевого значення.

На слуханнях були присутні посадові особи Ямпільської міської ради та її структурних підрозділів, управлінь та відділів Вінницької обласної військової адміністрації, Могилів-Подільської районної військової адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Присутні одноголосно ухвалили, що «видобуток надр на Бушанській землі нанесе шкідливий вплив на стан довкілля, здоров’я та епідеміологічне благополуччя населення у зв’язку з критично близькою відстанню родовища до житлових забудов населених пунктів, дитячого садка, Козацького кладовища, геологічного заказника «Гайдамацький яр», державного історико-культурного заповідника «Буша» та об’єктів водного фонду».

Крім того, учасники громадських слухань вирішили звернутись до органів державної влади з клопотанням щодо припинення розробки родовища «Бушанське».

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також