На Вінниччині підрядник «заощадив» на сільській амбулаторії кілька сотень гривень
10:39 02.04.2024
292

На Вінниччини слідчі завершили досудове розслідування відносно директора товариства, який «заощадив» 350 тисяч гривень  на будівництві амбулаторії. Слідство завершено, матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлені до суду.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Вінничччини

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 році між однією із сільських рад Вінницького району та товариством з обмеженою відповідальністю, укладено підрядний договір на виконання робіт щодо нового будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Згідно висновку експерта, до актів виконаних будівельних робіт, за які виконавцю перераховано кошти, було включено роботи загальною вартістю  350 тисяч гривень, які підрядник не виконував.

«Слідчі Вінницького районного управління поліції за процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури направили до суду матеріали кримінального провадження стосовно 46-річного директора товариства з обмеженою відповідальністю, який, користуючись своїм службовим становищем, заволодів коштами територіальної громади під час будівництва амбулаторії, - повідомляють у відомстві.

Дії правопорушника слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За такі злочини передбаченопозбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa