На Вінниччині планують проводити профілактичні огляди в будинках-інтернатах
10:35 17.04.2024
466

Постійна комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів розглянула інформацію про ситуацію у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті. Обговорили питання щодо смертності у цьому закладі та налагодженні відповідного медичного обслуговування.


Про це повідомляють офіційні джерела.

Начальниця Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Вінницькій області Наталя Квят розповіла, що  з 27 лютого по 4 березня 2024 року  у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті було проведено перевірку, підставою для якої став лист Уповноважений Офісу Омбудсмена.

До перевірки долучили обласні департаменти охорони здоров’я та соціального захисту, Національну поліцію, Держспоживслужбу та інші установи.

 

На дату перевірки медичної ліцензії у заклада не було. Надання допомоги відбувалося завідуючим медичної частини без спеціалізації за лікувальним напрямом терапії. Дійсно не проводилися щорічні медичні огляди. Зрушення почалися у квітні. Але інформацію про усунення порушень заклад надає без підтверджуючих документів, описово. Ми вже проговорили з директором закладу, він зрозумів, які підтверджуючі документи потрібно надати. Тоді зможемо зняти порушення з контролю,– зазначила Наталя Квят.

Начальниця управління соціально-гуманітарної політики виконкому облради Людмила Грабович звернула увагу на те, що в інтернаті потрібно налагодити системні профогляди.

Має бути укладена угода не тільки з сімейним лікарем, а й з іншими лікарями, мають правильно відбуватися профілактичні огляди, – наголосила Людмила Грабович.

На засіданні комісії також звернули увагу керівництва департаменту соцполітики на налагодження тісної співпраці з департаментом охорони здоров’я та реабілітації.

На завершення засідання було вирішено, що департамент соціальної політики та департамент охорони здоров'я та реабілітації має розробити план проведення профілактичних оглядів у будинку-інтернату та в інших підвідомчих закладах.
 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також