На Вінниччині шукають потенційних борців з корупцією
09:39 06.10.2023
256

На Вінниччині створять робочу групу, яка оцінюватиме потенційні корупційні ризики в роботі представників місцевого самоврядування. Оголошено про початок відбору кандидатів, перевагу надаватимуть громадським активістам, експертам та юристам, які обізнані з роботою Вінницької обласної Ради.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

Кандидати для включення до складу робочої групи:

  •  представники інститутів громадянського суспільства, які здійснюють громадський контроль за діяльністю обласної Ради;
  • експерти, які володіють спеціальними знаннями у сфері діяльності обласної Ради та/або у сфері запобігання та/або протидії корупції;
  • представники юридичних осіб, які взаємодіють з обласною Радою або є споживачами адміністративних послуг, які надаються  обласною Радою  (у разі надання таких послуг).

До складу робочої групи не включають зовнішніх заінтересованих сторін та їхніх представників у разі наявності відомостей про них у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Для включення до складу Робочої групи потрібно подати такі документи:

  • лист-клопотання зовнішньої заінтересованої сторони на ім’я голови обласної Ради, з пропозицією включити особу (кандидата) до складу Робочої групи;
  • особисту заяву кандидата до складу Робочої групи та його згоду на обробку персональних даних (із зазначенням контактного телефонного номера);
  • копію документа, що посвідчує особу (кандидата) та підтверджує громадянство України;
  • інформаційну довідку або витяг з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення про відсутність відомостей про особу (кандидата) в реєстрі.

Документи надсилаються на електронну пошту обласної Ради vinrada@gov.ua до 16 жовтня 2023 року.

Контактна особа: Ярослав Ніколаєвський – Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної Ради, тел.: (0432) 67-00-28.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також