На Вінниччині визначили найсильніших шашкістів із вадами зору
Сьогодні, 18:59
253

У Барі влаштували чемпіонат області з шашок серед спортсменів із вадами зору. Він слугував відбором до чемпіонату України, що відбудеться наступного року. Стартували 12 учасників. Змагання влаштував регіональний осередок «Інваспорту».

Серед чоловіків перші сходинки посіли місцеві спортсмени – кандидат у майстри спорту України із шахів і шашок Анатолій Кобиль і першорозрядник Василь Барабанов.  Бронзову  медаль виборов вінничанин, кандидат у майстри спорту Іван Люлик.

Окремо визначали призерок серед жінок. Тут рівних не було місцевій шашкістці Вірі Пастернак. Представниця вінницького осередку Українського товариства сліпих Наталя Філюк залишилася на другій позиції. А замкнула трійку призерок Наталя Кривоніс (Бар).

Анатолій Кобиль на чемпіонаті області набрав 12 очок із 14 можливих і випередив найближчого переслідувача на очко. 

-Я неодноразово вигравав чемпіонати області з шашок серед спортсменів із вадами зору. Цього разу знову сподівався на перемогу, але не був у ній впевнений. В шашки регулярно тренуюся, граю. Хоча більше спеціалізуюся все ж на шаховій грі, - прокоментував Анатолій Кобиль.  

Анатолію – вже 75 років. Водночас він зовсім не відчуває зниження свого рівня гри. Того року Анатолій Кобиль став чемпіоном області з шахів серед спортсменів із вадами зору і виступив на чемпіонаті України. А наступного року вже їде на аналогічні змагання із шашок.          

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

Автор: Єва Козаченко
Читайте також