На Вінниччині збільшилась кількість пожеж в оселях
11:42 12.10.2023
265

На Вінниччині збільшилась кількість пожеж в житлових будинках. З настанням холодів така ситуація вже стала «традицією», щоправда дуже сумною.

 

Минулої доби, на території Іванівської та Якушинецької територіальних громад виникло займання господарчих споруд, а у Хмільницькій та Шаргородській територіальних громадах горіли житлові будинки, - йдеться в інформації ГУ ДСНС у Вінницькій області.

Загалом рятувальники Вінниччини за минулу добу ліквідували 30 пожеж, з яких 23 в природних екосистемах. Зокрема, такі події сталися у Вінницькому, Гайсинському, Тульчинському, Хмільницькому, Могилів-Подільському районах області та м. Вінниці. Внаслідок чого, вогнем обпалено понад 16 га ґрунту.

Рятувальники Вінниччини вкотре застерігають рослинності може спричинити руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню на поруч розташовані будинки та будівлі.

За самовільне випалювання сухої трави або її залишків громадян дотримуватися правил безпеки в побуті, а також нагадують, що спалювання сухої передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність.

 

Автор: Дарина Драагоманова
Читайте також