На Вінниччині землі ландшафтного парку «врятували» від орендаря
09:05 09.04.2024
330

Спеціалізованою екологічною прокуратурою Вінницької обласної прокуратури виявлено факт незаконного використання земель природно-заповідного фонду на Вінниччині - регіонального ландшафтного парку «Немирівське Побужжя».Справу передали до суду, на сьогодні землю повернуто, прокуратура обіцяє контролювати виконання рішення.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Парк , загальна площа якого складає 5678 га, розташований на території 17 сільських і селищних рад регіону та, відповідно до укладених вищевказаними органами місцевого самоврядування охоронних зобов’язань, переданий під охорону та забезпечення дотримання відповідного режиму використання.

Натоміст Райгородська сільська рада, нехтуючи вимогами законодавства, у 2022 році ухвалила рішення та передала приватній особі в оренду для сільськогосподарських потреб земельну ділянку площею 0,7 га вартістю 16 млн грн на території «Немирівського Побужжя».

Прокуратура звернулася до Немирівського районного суду з вимогами про визнання недійсним рішення Райгородської сільської ради, договору оренди землі та повернення її у комунальну власність.

Рішенням суду позов прокуратури задоволено.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також