«Непораховані 1932»: у Вінниці встановили інсталяцію до Дня пам’яті Голодоморів (ФОТО, ВІДЕО)
15:37 27.11.2021
352

У суботу, 27 листопада, вінничан частували «найгіршим у світі супом». Окрім того, у середмісті встановили інсталяцію з 24 стільців, яка символізувала кількість українців, які помирали кожної хвилини у 1932-1933 роках.

Про проведення акції приуроченої до Дня пам’яті Голодоморів на своїй сторінці написала депутатка Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко.

Сьогодні, я спробувала «найгірший у світі суп», який врятував мільйони життів. В останню суботу осені, на площі Героїв Майдану розмістили інсталяцію – 24 стільці, з одягом та свічками…саме вони символізують 24 невинні душі дітей, жінок та чоловіків що помирали кожної хвилини. Організатори заходу приготували суп, дивлячись на який на очах виступають сльози…… Гірка вода, заварена на ялинових шишках та корі дуба чимось віддалено схожа на чай та ліки... і саме це було головною стравою в часи голоду 1932-1933 років. Про те, як люди рятували собі життя і чим харчувалися розповіли представники Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат». Я щиро вдячна організаторам на чолі з Наталією Шторгін, за захід спрямований на збереження трагічних сторінок історії України, який нагадав нам про незламність українського духу. Адже штучний голод, створений радянської владою мав на меті знищення українців, - написала Людмила Станіславенко.

Зазначимо, «Непораховані з 1932» — проєкт, який створила Українська академія лідерства у партнерстві з агенцією «Gres Todorchuk PR» восени 2017 року. Вперше його реалізували під час міжнародної експедиції в Ізраїлі.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також