Незаконна вирубка лісу на Вінниччині: як житель області знищив дерева на 50 тисяч гривень
11:49 02.09.2024
351

Незаконна вирубка лісу в Гайсинському районі: суд визнав винним порушника

У квітні 2024 року Тростянецький районний суд Вінницької області ухвалив рішення у справі щодо громадянина П., який був звинувачений у незаконній вирубці лісу поблизу смт. Тростянець. Порушення, передбачене частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України, полягало в незаконній порубці дерев без відповідного дозволу, що призвело до значних збитків для навколишнього природного середовища. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДЕІ.

Як відбулося порушення?

Громадянин П., діючи всупереч законодавству, порушив порядок охорони та раціонального використання лісових ресурсів. Без жодних дозволів, він здійснив вирубку восьми сироростучих дерев, серед яких були ясен звичайний та клен ясенолистий. Використовуючи бензопилу, порушник спиляв дерева різних порід та діаметрів, завдавши шкоди на загальну суму 50 тисяч 195 гривень.

Рішення суду

Тростянецький районний суд Вінницької області, розглянувши всі докази, визнав громадянина П. винним у вчиненні кримінального правопорушення. Суд задовольнив цивільний позов, поданий Інспекцією, яка захищала інтереси довкілля, та зобов’язав порушника відшкодувати завдані збитки.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також