У Вінниці депутати підтримали створення муніципального Фонду підтримки ЗСУ
09:37 28.08.2023
307

У Вінниці муніципалітет створив Фонд підтримки ЗСУ та соціально-економічного розвитку ВМТГ. Нещодавно депутати міської ради депутати затвердили відповідне положення.

Про це повідомляє ВМР.

Директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов розповів, що наразі у Фонді є вже майже 65 млн грн. Основною метою його буде підсилення напрямку фінансування військових. Крім цього він працюватиме в інтересах соціально-економічного розвитку населених пунктів, що входять до складу Вінницької міської територіальної громади, які допоможуть зберігати стабільний стан в громаді, - йдеться в інформації.

У міській раді зазначають, що завдяки фонду зможуть допомагати військовим оперативніше, крім того фонд дасть можливість акумулювати кошти, які надходять з різних джерел.

Ми сюди також можемо залучати джерела інших резидентів України. В цьому напрямку ми вже співпрацюємо з такими банківськими установами, як ПриватБанк та Монобанк щодо створення можливості максимально швидко всім охочим членам нашої територіальної громади та українцям зробити донати через QR-код. Це додатковий механізм допомоги нашим військовим, які зараз перебувають на фронті, – пояснив міський голова.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також