У Вінниці в багатоповерхівках встановлюють нові ліфти і ремонтують старі
12:02 05.10.2023
257

У Вінниці нещодавно у трьох будинках встановили нові ліфти, ще у двох – капітально відремонтували. П’ять оновлених підйомників запрацювали в багатоповерхівках за адресами: вул. Д. Майбороди, 37, вул. Тимошенка, 2а, вул. Стрілецька, 48а, вул. Келецька, 104 та вул. А. Первозванного, 6.

Про це повідомляють у ВМР..

Зі згаданих ліфтів – останні три – це повністю нові підіймачі турецького виробництва. Такі у житловому секторі Вінниці з’явилися вперше.

Нові ліфти встановлюють з розрахунками, щоб ними могли скористатися маломобільні вінничани: батьки з дитячими візочками чи містяни з інвалідністю. Також турецькі ліфти обладнані тактильними кнопками, що створює додаткову зручність для незрячих людей, кабіни мають систему світлодіодної індикації тобто двері підйомника не закриються, якщо людина стоїть надто близько до них. А коли ліфт прибуває - лунає відповідне сповіщення. Нині з війни повертаються чимало Захисників, тож запит на безбар'єрність зростає, – пояснює директор департаменту житлового господарства  Віталій Місецький.

Загалом, з урахуванням зазначених п'яти, у Вінниці з початку року оновили (або встановили нових) 16 ліфтів.

Раніше капітальний ремонт ліфтів було виконано за адресами:

вул. А. Янгеля, 73 (2 ліфти);

проспект Коцюбинського, 78 (2 ліфти);

вул. Келецька, 105 (2 ліфти);

вул. Брацлавська, 31 (2 ліфти);

вул. Учительська, 10 (2 ліфти);

вул. Тимошенко, 2,а.

Цього року в багатоповерхівках Вінниці на заміну старим ліфтам планується встановлення ще трьох підйомників турецького

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також