У Вінниці висадили півсотні дубів Шевченка
21:01 20.04.2024
432

Напередодні Всеукраїнського дня довкілля вінницькі екологи разом з медиками, фармацевтами та громадськими активістами висадили 50 дубів у П‘ятничанському парку. Таким чином екоактивісти долучились до загальноукраїнської  ініціативи «Шевченко єднає Україну».

Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції у Вінницькій області.

Екологічна акція відбулася  за участі директора ендокринологічного центру Пилипа Прудиуса, викладача академії безперервної освіти Олександра Мудрака, фахівця ДЕІ у Луганській області Лідії Крестьянової, громадських активістів з «Вінницької Обласної Асоціації Фармацевтів «Cum Deo» та членів Громадської ради при Вінницькій ОВА.

У минулому році у рамках цієї акції на Вінниччині висадили 25 дубів Шевченка в парку-пам'ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення «Жван», на території якого розташовано Мурованокуриловецький спортивний ліцей.

Нагадаємо, що  акція «Шевченко єднає Україну» є частиною програми Президента «Зелена країна». Ініціатива передбачає висадження дубів Шевченка, датою обрано Всеукраїнський день довкілля, який відзначають 20 квітня. В минулому році було висаджено 3000 дубів в усіх областях України. 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також