У Вінниці за ініціативи Вікторії Колмикової провели урок мужності і нагадали про полонених азовців
10:08 21.05.2024
262

У Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва провели урок мужності, присвячений вшануванню оборонців Маріуполя. Захід пройшов 20 травня, у день річниці виходу останнього оборонця гарнізону «Маріуполь» із Азовсталі.

На уроці мужності були присутні 200 учнів та їхні вчителі, а також волонтери, військові та родини, які втратили рідних або досі чекають їх з російського полону. 

Розповідати про такі трагічні події складно, але необхідно. 

Спеціально підготовлені презентації, відео та свідчення очевидців допомогли учням краще зрозуміти масштаб подвигу та значення цих подій для сучасної історії України. Під час цієї зустрічі діти мали можливість особисто поспілкуватися з військовими представниками хорунжої бригади «АЗОВ».

Азовець із позивним «Друг Даер» спілкуючись зі школярами нагадав, про полонениних побратимів.

 Азовці – це про патріотизм, сміливість та стійкість. Більше 700 азовців перебувають в російському полоні, тож ми маємо не забувати про них і боротись за те, щоб їх повернули додому. Адже всі ми розуміємо, що таке російський полон», — сказав військовослужбовець.

Захід організували представники департаменту освіти ВМР спільно з Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм за ініціативи Вікторії Колмикової – матері загиблого «азовця», вінничанина Романа Колмикова.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також