У Вінниці запалав Вифлеємський вогонь - символ миру та сподівань
09:19 21.12.2023
290

Вже традиційно, представники Вінницького осередку Національної скаутської організації «Пласт» передають Вифлеємський вогонь Миру для того, щоб лампадку з ним встановили у холі мерії. У цьому році її прийняв Захисник України Антон Іщук.

Сьогодні цей Вогонь усім нам покликаний нагадати, що в єдності наша сила та міць. І про те, що нині ми маємо думати про тих, хто потребує нашої допомоги. А особливо про тих, хто не святкуватиме Різдво разом зі своєю родиною через хворобу, життєві обставини або захищаючи нашу країну від ворогів на передовій, – цитує Антона Іщука пресслужба ВМР.

Вифлеємський вогонь буде горіти у лампадах впродовж усього періоду Різдвяних свят.

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до лікарень, щоб ті, хто перебуває далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Зазначимо, що вперше Вифлеємський вогонь до нашої держави потрапив ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли вогонь передали в Україну на митному переході. Він символізує тепло, мир, злагоду і сподівання. Його заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

Після 2014 року, коли росія розв’язала війну на сході України, пластуни почали поширювати Вифлеємський вогонь разом з гуманітарною допомогою на передову, щоб Захисники та Захисниці також відчули тепло та підтримку всього народу.

 

Автор: Дарин Драгоманова
Читайте також