У Вінниці запустили подовжений тролейбусний маршрут
12:30 24.06.2021
341

Відсьогодні тролейбуси ходитимуть за маршрутом №15А «Вишенька – ВПЗ», через вулиці Батозька та Липовецька. На маршруті будуть задіяні два нові тролейбуси «VinLine» з автономним ходом, які цього року виготовила Вінницька транспортна компанія. Про це повідомляють на сайті Віниуької міської ради.

Відтепер вінничанам, які мешкають на вул. Зулінського біля колишнього підшипникового заводу, зручніше дістатися до Муніципального ринку, а звідти – до району залізничного вокзалу. Маршрут тролейбусу №15, який ходив до Муніципального ринку, подовжили до кінцевої зупинки «ВПЗ». Щоб його запустити, не довелося будувати нову контактну мережу. По вул. Батозькій та Липовецькій тролейбуси «VinLine» їздитимуть на автономному ходу - в обох напрямках 4,6 км.

«На цей рік у нас заплановано зібрати сім тролейбусів «VinLine». І сьогодні ці два тролейбуси, які ми запускаємо, на автономному ходу можуть їхати 20 км. У тролейбусах встановлені штанги, які дають легше навантаження на контактну мережу і при сході не коротять лінію та не виключають підстанцію. Встановлені компресори, які дають вдвічі менше шуму. В салоні є роз’єми для підзарядки мобільних телефонів. Додатково по маршруту встановили 9 зупинок», - розповів генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.  

Також неподалік кінцевої зупинки на вул. С. Зулінського встановили світлофор,  облаштували регульований пішохідний перехід. Це дасть можливість мешканцям цього мікрорайону безпечно переходити вулицю, а тролейбусам - безперешкодно  здійснювати розворот.

Читайте також