У Вінниці затримали п’яного водія: допустиму норму перевищив майже у 6 разів
11:12 22.08.2024
284

Ввечері, на автодорозі М-30, вінницькі патрульні зупинили автомобіль ВАЗ 2106 за порушення правил дорожнього руху. При спілкуванні з водієм правоохоронці помітили характерні ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік погодився пройти огляд на стан сп'яніння за допомогою алкотестера "Драгер". Результати показали 1,12 проміле алкоголю в його організмі, що майже в 6 разів перевищує допустиму норму.

Про це повідомляє пресслужба Патрульної поліції у Вінницькій області. 

На 30-річного водія було складено протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння). Крім того, патрульні винесли постанову за частиною 1 статті 121 КУпАП через несправності зовнішніх світлових приладів на автомобілі.

Чим небезпечне керування в стані алкогольного сп'яніння?

Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння значно підвищує ризик дорожньо-транспортних пригод. Алкоголь впливає на здатність водія адекватно оцінювати ситуацію на дорозі, знижує реакцію та координацію, що може призвести до фатальних наслідків. Відповідно до українського законодавства, допустима норма алкоголю в крові для водіїв становить 0,2 проміле, і будь-яке перевищення цієї межі є підставою для відповідальності.

Наслідки для порушника

Згідно з українським законодавством, водій, який сів за кермо в стані алкогольного сп'яніння, підлягає суворому покаранню. Окрім штрафу, передбаченого законом, суд може призначити позбавлення права керування транспортними засобами на строк до трьох років або навіть адміністративний арешт.

Завдяки оперативним діям патрульних, ще один небезпечний водій був зупинений до того, як міг би стати причиною трагедії на дорозі.

Автор: Марія Петренко
Читайте також