На Вінниччині гуртожиток перебудують під квартири для переселенців
18:02 06.06.2024
299

У селі Шипинки Копайгородської громади у відремонтованому приміщенні гуртожитку буде облаштовано 14 квартир для внутрішньо переміщених осіб, серед яких є й люди з інвалідністю. Про це повідомили на сайті Вінницької обласної ради.

Відповідну угоду шостого червня підписали голова Копайгородської селищної ради Людмила Кушнір і голова правління ГО «МЕТАЛАБ» Анна Пашинська. Ця громадська організація стане безпосереднім виконавцем проєкту, який фінансує УВКБ ООН (Агентство ООН у справах біженців). Ініціатором і партнером проєкту стала Вінницька обласна Рада.

Першим етапом реалізації проєкту стануть ремонтні роботи в приміщенні гуртожитку. Після цього створені там 14 квартир будуть обладнані меблями та необхідною побутовою технікою. Будівля буде під`єднана до всіх комунікацій.

Довідково. Копайгородська громада стала учасницею проєкту, оскільки там є ВПО, які готові до постійного проживання, а також є заявки від ВПО, які готові переїхати до громади в разі створення умов для постійного проживання. Крім того, місцеві фермери та підприємці гарантують працевлаштування ВПО, які постійно проживатимуть в громаді.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також