В Калинівці планують відкрити відділення реабілітації
19:05 14.05.2023
382

В Калинівці на базі районної лікарні планують відкрити відділення реабілатації для постраждалих внаслідок війни. Обладнання для медзакладу калинівчани «замовили» французам.

Про це йдеться на офіційній сторінці Калинівської міської ради.

Зазначимо, що Калинівка планує побрататись з французьким містом Сант-Мену. Нещодавно відбулась перша зустріч керівництва муніципалітету Сант-Мену та міської ради Калинівка.

Проходила вона в режимі онлайн. Мова йшла про підписання Меморандуму про співпрацю двох міст-побратимів.

Тож калинівчани вирішили не відкладати справи в довгий ящик і попросили медичне обладнання та комунальну техніку.

Калинівський міський голова Василь Поліщук подякував народу та уряду Франції, а також всієї Європи та Америки за підтримку України у боротьбі із російським агресором. На запитання представників французької сторони, в чому є потреба у громади, міський голова зазначив, що у місті планується відкриття відділення реабілітації для громадян, які постраждали внаслідок війни. Тож є потреба у медичному обладнанні. Ще однією потребою громади є комунальна техніка, - йдеться в інформації.

У пресслужбі зазначають, що вже отримували допомогу від франзуців. В березні 2023 року Калинівка отримала два генератори, які профінансували міська рада міста Сант-Мену та особисто мер Бертран Куро.

 

Автор: Паввло Петрушко
Читайте також