Вінницькі перевізники нехтують дотримання ПДР
09:00 03.09.2024
394

Дотримання ПДР є ключовою складовою безпеки на дорогах, особливо коли мова йде про пасажирські перевезення. Нещодавно вінницькі патрульні провели контроль за дотриманням правил дорожнього руху водіями автобусів та маршрутних таксі, що забезпечують перевезення пасажирів.

У пресслужбі Патрульної поліції зауважили, що в ході перевірки було виявлено ряд порушень.

Зокрема, одним з випадків стало перевищення швидкості водієм автобуса Neoplan, який рухався з надмірною швидкістю, значно перевищивши дозволену норму. Копи винесли водієві постанову за ч. 1 ст. 122 КУпАП, що стосується перевищення швидкості більше ніж на 20 км/год.

Інший інцидент трапився на перехресті, де водій автобуса проігнорував червоний сигнал світлофора. Це грубе порушення, яке несе велику небезпеку для всіх учасників руху, було зафіксовано патрульними, і на порушника було складено постанову за ч. 2 ст. 122 КУпАП.

Ще один випадок порушення зафіксовано під час перевезення пасажирів водієм маршрутного таксі Volkswagen Crafter. Цього разу порушення полягало у перевищенні максимально допустимої кількості пасажирів, передбаченої технічними характеристиками транспортного засобу. Водій отримав постанову за ч. 1 ст. 121-2 КУпАП.

Безпека на дорозі залежить від кожного учасника руху. Тому патрульна поліція продовжує ретельно слідкувати за дотриманням ПДР, аби забезпечити безпеку пасажирів та водіїв.

 

Автор: Павло Перушко
Читайте також