Вінницькі поліцейські затримали черкащанина, який переправляв ухилянтів за кордон
09:06 24.04.2024
257

Вінницькі правохоронці «взяли в роботу» справу зловмисника, який переправляв ухилянтів у Словаччину.Чоловіка затримано, йому оголошено про підозру і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Правоохоронці встановлюють коло осіб, які могли бути причетними до правопорушення.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Вінниччини.

Відомо, що зловмиснику 49-років, він мешканець Черкаської області, раніше судимий за тяжкі злочини Про його діяльність надійша оперативна інформація

Підозрюваний розповсюджував інформацію про те, що може допомогти військовозобов’язаним чоловікам незаконно перетнути державний кордон України. Попередньо він обговорював спосіб виїзду, місце та ціну «послуги» із клієнтами. Фігурант проводив інструктаж щодо правил поведінки при перетині кордону та переправляв їх до сусідньої країни, - йдеться в інформації.

 «Завдаток» за незаконне переправлення через державний кордон складав 10 тисяч доларів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Вінницького райуправління за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУНП та УСБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом окружної прокуратури. 

20 квітня фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) України.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також