Вінницькі ветерани схвально відгукуються про роботу «спеціалізованого» сервісного офісу
12:37 06.10.2023
256

У вінницькому «Сервісному офісі у справах ветеранів» - новій соціальній службі для ветеранів  - за перші два дні роботи  опрацювали близько 20 заяв від військовослужбовців та надали понад 100 послуг.

Про це повідомялють у Вінницькій міські раді

Псоадовці нагошують, що помічники ветеранів теж мають досвід бойових дій. Тому робота відбувається за принципом «рівний з рівним». Вони на власному прикладі розуміють, як потребують допомоги ті, хто повертається до цивільного життя.

 «Після звільнення за станом здоров’я з лав Збройних Сил України я сам зіткнувся з тим, що не було організованої допомогти ветеранам. А військові, які повертаються додому, потребують допомоги з приводу соціального забезпечення, оформлення пільг, матеріальної допомогти, проходження військово-лікарських комісій тощо. Я сам це все пройшов, здобув досвід і тепер допомагаю іншим», – розповів помічник ветерана Андрій Бродський.

Питань, з якими звертаються ветерани, багато, і вони різноманітні. Це питання оформлення пільг, документів, надання матеріальної допомоги, питання земельного характеру, переоформлення автотранспорту та багато інших.

Відвідувачі залишають схавльні відгуки про роботу сервісу.

Військовий медик Ігор Луценко, розповідає:

Сьогодні звернувся до помічників ветерана з приводу соціальних та житлово-комунальних пільг. Оскільки у мене двоє маленьких дітей, цікавили також питання, пов’язані з оформленням в дитячий садочок. Звісно, з початком роботи помічників ветеранів отримати допомогу стало набагато легше.

Зазначимо, що Вінницька область – одна з областей України, що бере участь у пілотному проєкті Міністерства у справах ветеранів «Помічник ветерана». Після успішного завершення «пілоту» інститут помічника ветерана впроваджуватимуть і в інших областях.

Робота помічників ветеранів стартувала 3 жовтня. Наразі 12 кваліфікованих осіб консультують у Прозорих офісах соціального спрямування за адресами: просп. Космонавтів 30, вул. Замостянська 7 та вул. Брацлавська 85. Помічники ветеранів мають облаштовані місця, необхідну техніку та програмне забезпечення

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також