Вінницький тролейбус «відсвяткував» ювілей
17:55 18.02.2024
302

18 лютого 1964 року - одна із найважливіших дат в сучасній історії Вінниці. В цей день була прийнята в пасажирську експлуатацію перша черга тролейбусної лінії у місті.

Про це повідомляють у Вінницькій транспортній компанії.

Пройшло вже 60 років з того моменту, як ідея тодішнього голови міської ради Лютворта Генріха Адамовича та начальника трамвайного управління Берника Степана Максимовича стала реальністю! За шість десятиліть неодноразово змінювався колектив депо, тролейбуси з кожним поколінням ставали легшими в керуванні для водіїв та комфортнішими для пасажирів, - йдеться в інформації.

В транспортній компанії розповідають, що перший тролейбус проїхав  від будівельного технікуму до олієжиркомбінату. Потім лініію дотягнули до ДПЗ, пасажирів було мало, кондуктори продавали квитки на проїзд і газети.

Про визначну для міста дату згадав і міський голова Сергій Моргунов. Він зазначив, що за понад пів століття рухомий склад у Вінниці неодноразово оновлювався – від стареньких ЗіУ до сучасних VinLine та Solaris. За словами міського голови, наразі містом курсує 115 тролейбусів за 21 маршрутом. Щодня ними користуються 80 тисяч пасажирів.

 

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також