Вінниця у жалобі – місто прощається із Захисником Олександром Карпусем (ОНОВЛЕНО)
08:48 06.06.2024
265

Олександр Карпусь відстоював демократичні цінності України на майдані Незалежності під час Революції Гідності. З позивним Рок захищав її свободу у лавах добровольчого батальйону «Айдар» у зоні Антитерористичної операції. Був і серед тих, хто першим рушив на оборону держави на початку повномасштабного вторгнення. Воював у складі військової частини Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Навесні 2022 року на Київщині Олександр отримав важке поранення. Втім, після тривалого лікування знову повернувся у стрій. Службу продовжив у Вінницькому ОМТЦК та СП. Та, на жаль, бойові рани далися взнаки. Життя воїна обірвалося 4 червня.

Йому навічно залишилося 54 роки…

Ось що написала про батька його донька Юлія:

Твоє величезне і благородне серце не витримало більше цієї війни.За Україну, за її волю, ти завжди готовий був віддати найдорожче - своє життя.Самовіддано і безкорисливо пожертвувати всім заради того, щоб ми були вільні, найголовніше - вільні духом.

Адже ROCK завжди був за свободу! Ти зробив усе, що міг, усе, що встиг, для мене, і для усіх насТи завжди був моїм прикладом для наслідування, твої людські риси і якості завжди мене, як і багатьох інших, надихали, захоплювали і мотивували, викликали щиру і глибоку повагу.

Честь, гідність, доброта, внутрішня сила, непохитна свободолюбивість у всьому - це те, чим ти вирізнявся серед люде.Честь - знати тебе, і бути саме твоєю донькою, з гордістю і захопленням розповідати про тебе кожному, і згадувати тебе з теплотою і любов'ю.

Мені не вистачатиме наших розмов, жартів і локальних мемів, твоєї звички слухати метал так, щоб лунало на весь дім і на декілька сусідніх, твоєї безмежної і безумовної підтримки, безкінечної довіри між нами... Не вистачатиме тебе, твого голосу, твоїх думок, твоєї мудрості, твоєї любові, твоєї присутності, зримої і незримої, бо ти був не лише моєю найріднішою людиною.

А й тим, хто у будь-яких ситуаціях і обставинах був на моєму боці, тим, хто впродовж всього життя був моїм найкращим другом, тим, кого якості розуму і цінності душі цікавили незрівнянно сильніше, гостріше, частіше, ніж будь-що матеріальне...Ти завжди був, і назавжди залишишся моїм Героєм. Ти жив як воїн, і піти завжди хотів теж як воїн. Тепер ти навічно у строю

Прощання із Захисником розпочнеться сьогодні, з 9:00 за адресою: м. Вінниця, 2-й провулок Миколи Хвильового, 34. Поховання об 11:00 на Сабарівському кладовищі

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також