Європейська практика озеленення міст знайшла прихильників серед молодих вінничан
11:11 19.10.2023
271

У Вінниці впроваджується досвід європейських країні у сфері оздоблення міського ландшафту. Замість газонів та квітників, висаджених людськими руками, залишають ділянки дикорослих рослин.

Така практика має кілька переваг – на газони витрачається менше коштів з міського бюджету та біологічне розмаїття. До того ж дикорослі рослини більш стійкі до шкідників і менш вимогливі до догляду.

У Вінниці таких ділянок декілька, зазвичай вони позначені спеціальними табличками.

Нещодавно експерти провели соціологічне дослідження у Вишенському парку, де знаходиться така зона дикорослів.

За результатами дослідження, в якому взяли участь 102 людини, а це чоловіки та жінки різного віку, виявлено, що переважна більшість опитаних (67%) буває у Вишенському парку раз на тиждень або частіше. 78% респондентів вказали, що їм подобається чи скоріше подобається вигляд такого озеленення і 89% зазначили, що хотіли б бачити більше таких природних коридорів у місті, адже вони покращують якість довкілля та забезпечують здорове та привабливе середовище для мешканців.

За словами експертки з озеленення та екології КП «Інститут розвитку містЛюбов Колосова, молодь прихильніше ставиться до цієї практики озеленення.

Ось відсоток респондентів, яким подобаються луки: до 18 років - 100%; 18-35 років - 75%; 36-55 років - 84%; понад 55 років - 57%.

Долучитися до опитування щодо сприйняття декоративних луків у парку «Вишенський» запрошують усіх охочих. Це можна зробити за посиланням: https://forms.gle/38ZnwwhMCNwpzjrf8

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також