«Театр рівності» показав гумористичну виставу у Вінниці
Сьогодні, 17:30
253

«Театр рівності» — творче об’єднання з Бару, де грають люди із порушеннями зору. Наприкінці жовтня він здійснює гастрольний тур містами України. Артисти завітали і до Вінниці, де показали гумористичний колаж-виставу «Лавка».

Глядачі зібралися у Вінницькому академічному обласному театрі ляльок. Вистава зібрала аншлаг. Серед запрошених гостей були й працівники вінницького підприємства незрячих та місцевого осередку товариства сліпих.

Ми отримали задоволення від вистави. Бо вона підіймає сучасні проблеми і водночас смішна, комедійна, —  сказала слабозора вінничанка Наталя Слюсарчук. — Сюжет пов’язаний саме із лавкою, на якій сусіди вперше знайомляться між собою і починають спілкуватися.       

Після вистави на сцену вийшов народний артист України, співак і композитор Микола Свидюк. Він привітав виконав кілька власних пісень, серед яких – загальновідома «Доню моя, донечко». Також за дорученням президента Асоціації діячів естрадного мистецтва України Віктора Герасимова вручив посвідчення та відзнаки до почесних звань. Зокрема, заступниці директора-головній режисерці Барського міського художнього аматорського театру Ірині Дєдовій присвоєно звання заслуженої артистки естрадного мистецтва України, а директору театру Роману Григор’єву та звукорежисеру Олександру Дєдову (зараз на фронті) —  звання заслужених діячів естрадного мистецтва.

До речі, проєкт «Театр рівності» було започатковано у 2020 році у співпраці з Барським учбово-виробничим підприємством Українського товариства сліпих та за підтримки Українського культурного фонду.

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС, фото Барського міського художнього аматорського театру

Автор: Анна Макарчук
Читайте також